perjantai 29. huhtikuuta 2016

Rakastan mökkeillä!
Morjens!

Olin tässä viime viikonloppuna mökillämme isäni kanssa ja päätin nyt kirjoittaa siitä. Niinkuin miltei aina, siellä tapahtui joitakin jänskiä juttuja. Perjantaina lähdimme. Kun pääsimme perille niin ensin mua vähän paleli, olihan mulla vain ohut takki ja ohuet mustat housut. Menin aika nopsaan laittamaan paksun takin ja kolitsihousut. Sitten ei palellut! Hetken kuluttua alkoi sataa lunta, mutta se lakkasi pian. Sitten alkoi uudestaan ja pöh, semmoista se perjantai vähän oli. Onneksi tosin aurinkokin paistoi välillä ja ei tuullut! Takin alla oli myös lämmin niin mikäs siinä oli liikkua.


Kun menimme katsomaan semmoisen niemen taakse missä menee sulan raja niin jos siellä nopeasti seläle katsoi niin näyttäisi että kyllä ne jäät vielä hyvin kestää. Meidän oma ranta ei ole vielä ihan sula, mutta kyllä ne jäät varmaan tässä viikolla lähtevät. Rannan toisella puolella olevan mökin ranta on jo sula, sillä siellä menee tavallaan kova virtaus. Myös muutamien satojen metrien päässä viereisen mökin ranta on toiselta puolelta sula, toiselta ei.

 Yllä kuva omasta rannastamme. Tai no tuolla puolen emme ui tai semmoista, mutta kuitenkin omaa rantaamme. Ei ole siis kokonaan sula mutta vähäsen. Alla toinen kuva laituriltamme otettuna sinne viereistä mökkiä kohti. Rakensimme myös perjantaina-lauantaina linnunpönttöjä. Itseasiassa yhden mutta parantelimme kahta. Heti meni uuteen kotiin asukkaat ja

Stoori varoitus :D!

Perjantai iltana tapahtui yksi hurja juttu. Olimme isän kanssa laiturilla ja huomasimme, että yhdet tyypit sieltä viereiseltä mökiltä (en nyt kerro nimiä) olivat  tulleet koiransa kanssa mökille, koira kun oli siellä laiturilla. Katottiin sillei "älä nyt hyvä koira lähde sinne jäille" mutta saiko se sitten vainun jostain, en tiedä, mutta nenä kiinni jäässä se määrätietoisesti lähti juuri sinne sulaa kohti. Iskä lähti hakemaan äkkiä kiikareita ja tiedettiin, että kohta se putoaa. Koiran oomistajat olivat mökissään sillä aikaa eivätkä huomanneet, koira oli karannut häkistään ulkoa.

No, pianhan se molahti sinne veteen. Huusin vain iskälle että "Nyt se putosi!" ja alkoi siinä itkettääkin. Olen ,muutenkin niin herkkä sillei eläimiä kohtaan että itken helposti. Siellä se ui ja yritti päästä jäille. Emme voineet tehdä mitään, sen verran kaukana se oli ja niin heikot jäät. Iskä sitten kuitenkin soitti tietysti koiran omistajille ja he ottivat äkkiä veneen sieltä sulalta puolelta ja sillä aikaa koira pääsi kerran jo jäille, mutta putosi uudelleen.  Siellä se ulvoi ja haukkui.

Pian vene oli saatu kuntoon ja he lähtivät menemään koiraa kohti. Silloin koira pääsi jäille ja lähti kävelemään heidän mökkiään kohti. Rantaan asti pääsi onneksi! Ei olisi enään kauaa selvinnyt siellä, paitsi kyllä omistajat olisivat varmasti saaneet sen pelastettua.

Lähdin iskän kanssa katsomaan sitä koiraa, ja olihan se söpö. Rodultaan oleva suomen ajokoira tärisi ja tuli heti siihen kylkeen. Se lämmitteli siinä takan edessä ja minä rapsutin ja silitin sitä. Mutta onneksi kaikki kääntyi parhain päin, eikä koira hukkunut ♥Lauantaina kävimme vähän kävelemässä omalla mökkitiellämme ja poikkesime katsomaan semmoiselle "suolle" sattuisiko näkymään kurkia, niin hirveä molske ja polske: hauet olivat kutemassa! Ei siinä muuten mitään outoa olisi, mutta tämä ajankohta 23.-24.4.2016!


Mietimme, että goprolla saisi mahtavaa kuvaa niistä, joten riensimme virittelemään sen. Sitten tuli ongelma: tarvittaisiin pitkä keppi kun gopron oma on liian lyhyt! Sitten iskä keksi että voitaisiin ottaa semmmoinen jätti mato-onki, joka on vähintään kolme metriä pitkä. Viritimme gopron siihen ja lähdimme vielä kuvaamaan niitä. Piakka ei olut kaukana, mutta kello oli jo kahdeksan illalla. Vielä ne siellä polskivat, mutta kun mökillä sitten katsottiin videot, ei näkynyt kunnolla kertaakaan. Päätimme, että tullaan sunnuntaina vielä uudestaan.

Sinä iltana oli mahtava auringonlasku!♥Sitten seuraavana päivänä eli sunnuntaina 24.4 menimme taas katsomaan ja kuvamaankin lopulta. Silloin saatiin hienoa kuvaa! Oisin voinut liittää tähän jonkun pätkän, mutta niitä ei ole vielä edes siirretty tietokoneelle. Hauen päät ja pyrstöt näkyivä selkeästi, huh minkälaista! Alla vielä kuva sieltä suolta.


Sunnuntaina olikin lähtöpäivä. Ei tehty mitään niin  "erikoista" sitten muuta kuin kuvaukset. Otin myös paljon kuvia selfie stickilläni.  Teimme ruokaa ja sen semmoista. Pakkailuakin oli.

Semmoinen oli tämä viikonloppu! Enään kuusi viikkoa kesälomaan, YES! Mutta kiva jos jaksoit lukea tänne asti, palaillaan asiaan, moikka!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti